Verslaving aan pijnstiller oxycodon online ’s nachts

oxycodon online ’s nachts Nét toen Ben (68) startte met een nieuw traject tegen zijn hartprobleem stak kanker de kop op. Daardoor zit hij nu in een moeilijke situatie met de verslavende pijnstiller Oxycodon. Toch staat hij er positief in en staat hij er niet alleen voor. We spraken hem en zijn apotheker Annet op de plek in BENU apotheek Twello.

Wat is de reden dat u vaak bij de apotheek komt? oxycodon online ’s nachts

Ben: ‘Op mijn 38e kreeg ik mijn eerste hartinfarct. Maar, omdat ik te jong was voor een operatie, gebeurde dat zeven jaar later pas. Inmiddels heb ik vijf bypassoperaties gehad en ben zo’n 16 keer gedotterd.’ oxycodon online ’s nachts

Slikt u nu nog medicijnen voor uw hart? oxycodon online ’s nachts

Annet: ‘Bloedverdunners, anti-verkramping van de aders, bètablokkers voor het hartritme aanpassen, cholesterol, bètablokker, bloeddruk, plastablet.’ Ben: ‘Ja. Ik kom hier vaak en ook bij het ziekenhuis in de stad ben ik goed bekend. ‘Oh is hij er weer?’ zeggen ze dan.’ oxycodon online ’s nachts

Zoektocht naar de juiste medicijnen oxycodon online ’s

Het blijft zoeken naar de juiste medicijnen. Zo probeerde ik twee jaar geleden via een Academisch ziekenhuis een stent. Een soort buisje in mijn ader die de bloedtoevoer naar mijn hart vertraagt. We waren net met dat onderzoek bezig, toen kreeg ik anuskanker kreeg. Vanaf dat moment had ik al mijn energie nodig voor dat probleem.’  oxycodon online ’s nachts

Bent u toen behandeld voor de kanker?

‘Ik ben bestraald. Heftig zelfs. Daardoor is veel in mijn lichaam nu kapot. Die hele kankergeschiedenis kan ik nog steeds niet plaatsen. Met die kransslagader was het helder: even naar die mensen toe, laten opereren en klaar. Maar, met de kanker heb ik er  geen grip op.

Wanneer bent u gestart met oxycodon?

‘Vanaf de bestraling heb ik tegen de pijn oxycodon gekregen. Op een gegeven moment stond ik de hele dag te slapen. Ik was mezelf niet meer en er kwam niks meer bij me binnen.

’Annet: ‘Dat oxycodon hebben ze tien tot vijftien jaar geleden in Amerika op de markt gebracht. ‘Dit is het perfecte middel’, zeiden ze. En het zou weinig bijwerkingen hebben. ’Ben: ‘Nou, ik heb nog nooit zo’n grote bijsluiter gezien!

Verslaving aan oxycodon 

’Annet: ‘In de Verenigde Staten en Nederland worden ziekenhuizen afgerekend op pijnscores van mensen. Mensen moeten zo min mogelijk pijn hebben en snel naar huis. Dat doel én genoeg reclame voor deze pijnstiller maakte oxycodon destijds populair. Nu komen ze erachter dat het toch verslavend is. Het is een prima middel, maar je moet het gebruik ervan wel goed in de gaten houden en je gebruik afbouwen in plaats van er plots mee stoppen.’